Glenvale Christian School – Library Alterations

This growing school in Toowoomba’s western corridor was looking to expand its resource centre. The existing building was delivered under the K Rudd Building the Education Revolution and the design represents one of the more creative that was seen under that program.

The building is located in relatively close proximity to others already on the site. That, combined with the unique existing design led to a decision to extend the building on three fronts to meet future needs.

The completed building has maintained the original design intent. The staff room doubles as a staff training area. The area is open and bright and contains separate facilities for staff, while maintaining a connection to the private courtyard. Minimal disruption to the external areas of the site has allowed the new elements of the building to quickly integrate into the existing fabric of the school.

AWARDS
QBDA Regional (South West Region) Awards 2017 – Winner Alterations / Additions: Public Buildings

QBDA State (Qld) Awards 2017 – Winner Alterations / Additions: Public Buildings